B.K.S. IYENGAR

B.K.S. IYENGAR


Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar o Yogacharya B.K.S. Iyengar (1918-2014) és conegut com un dels màxims exponents del ioga contemporani. Va practicar durant més de 75 anys hi transmeté la ensenyança del ioga arreu del món. Va néixer Bellur I gràcies a la pràctica del ioga va guarir les nombroses enfermetats que de jove l'efígien. El sèu mestre va ser Sri Tirumalai Krishnamacharya de Mysore el marit de la seva germana, i qui anima al jove iyengar a practicar les tècniques de ioga (āsanas). Fou en el transcurs d'aquesta intensa pràctica que B.K.S. Iyengar desenvolupar un mètode dotat d'una gran precisió i profunditat en les accions que permeten a les persones a través del cos accedir a les capes més internes del nostre ser.

 EL MÈTODE

Els Yoga Sūtras, compostos pel savi Patañjali entre els segles V i II a. C., és el text en el qual, amb 196 aforismes, es sistematitza la ciència del ioga per primera vegada. La pràctica i l’ensenyança de Yogacharya B.K.S. Iyengar estan basades en aquests aforismes, en els quals s’exposa el camí que ha de seguir el practicant per aconseguir la finalitat del ioga. Es tracta d’una via que consisteix en vuit estadis: sobre els fonaments d’uns principis ètics universals i una disciplina individual, es practiquen les postures de ioga, la regulació de la respiració i el bolcat dels sentits cap a l’interior, que condueix la ment cap a la concentració, la meditació i un nivell superior de consciència.

 

 

 CARACTERISTIQUES DEL IOGA IYENGAR

 

El Ioga IYENGAR pot ser practicat per tothom.

L'èmfasi del mètode recau en la intensitat amb què la ment s'implica en la pràctica de les postures (āsana), la regulació de la respiració (prāṇāyāma) i la interiorització dels sentits (pratyāhāra) com a mitjà de transformació de la consciència.

L'ús de suports dissenyats per B.K.S. Iyengar, com ara aparells de fusta, cintes i cordes, ajuden al practicant a aconseguir un major benefici i perfecció en les postures, i possibiliten que persones amb dificultats puguin realitzar-les.

L'aspecte de seqüenciació, que permet al practicant conèixer l'ordre i el temps de permanència correctes en cada āsana i prāṇāyāma.

YOGAYO

 

C. RIAL DE SA CLAVELLA

NUM. 59, BAIXOS

08350 ARENYS DE MAR

TEL. 687 56 63 58

INFO@YOGAYO.CAT

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

NEWSLETTER

© YOGAYO, 2018